A/B Søndervighusene er beliggende i den nordvestlige del af Vanløse ved grænsen til Rødovre og tæt på grønne områder ved Krogebjergparken. Derfra er der cykel- og gangstier til Damhusengen og Damhussøen mod syd og Utterlevmose mod nord. Lidt længere ude finder man Vestvolden.
Der er gode indkøbsmuligheder tæt på ejendommen og kun 50 meter til Islev Station, hvor fra der med linie C kun er to stoppesteder til Vanløse Station og Metroen.

Om Vanløse

Vanløse er idag en administrativ bydel i den vestlige del af Københavns kommune med 37.115 (2011) indbyggere. Bydelens areal er på 6,69 km2 og dermed er befolkningstætheden på 5.548 indbyggere pr. km2. Det er altså den af bydelene i Københavns Kommune med færrest indbyggere og arealmæssigt den næstmindste. Kvarteret Grøndal er en del af Vanløse-bydel.

Brønshøj og Husum danner i dag den nordlige grænse. Ellers er det først og fremmest Frederiksberg mod øst og Rødovre i vestlig retning, som Vanløse grænser op til.

Damhussøen og Damhusengen danner en naturlig skillelinje mellem Vanløse og Rødovre. Samme Damhussø passerer man i sydgående retning, hvor naboen Valby holder til.

Der er en række S-togs- og Metro-stationer: Vanløse Station, Jyllingevej Station, Islev Station, Flintholm Station og Grøndal Station. De to sidste er dog på grænsen til Frederiksberg.

Tæt ved Vanløse Station finder du Kulturstationen Vanløse hvor også bibliotek og Borgerservice har til huse. I samme bygning ligger Vanløse Bio


Vanløses historie

Vanløse nævnes i et brev fra pave Urban III til biskop Absalon som "Huanlose" i 1186.

Der er flere forklaringer på oprindelsen til navnet på bydelen. "Van" er blevet tolket som planten kvan, som på oldnordisk hed hvōnn. Af denne grund består Vanløses bydelsvåben af Københavns våben med en blå kanton hvori ses en hvid kvan-blomst.

En anden tolkning er, at "van" betyder vand, jf. Kagsåen og Damhussøen og engen, der tidligere lå under vand og var omgivet af skov.

Lidt mere eninghed er der om at "Løse" kan være afledt af "lysning" således at Vanløse skulle betyde enten "Kvan lysningen" eller "Lysningen ved vandet".

I 1901 blev Vanløse med 1086 indbyggere en del af Københavns Kommune. 

Du kan finde mere på om Vanløse på Vanløsebasen 

Områdekort

Der kan navigeres rundt og zoomes på kortet ved hjælp af musen eller ved at trække rundt i det med fingeren, hvis du er på en touch-enhed.