Som borger i Københavns Kommune har du pligt til at sortere dit affald.
Ved at sortere affald kan vi begrænse mængden af restaffald som er det, der koster mest at slippe af med.
De regler og retningslinjer, der er angivet her og på de følgende sider skal efterleves, da de følger af de regler, der pålægges os af Københavns Kommune og Miljøkontrollen. Reglerne bliver løbende ændret, så tjek både her på siden og på kommunes hjemmeside. Cirka to gange om året udsender kommunen også vejledningen "AFFALD KBH Lejlighed" som du får i din brevkasse.
Du kan også læse mere om genbrug i Københavns Kommune og finde bytte-, genbrugsstationer på dette link.
Nedenfor er der en oversigt og kort beskrivelse af ordningerne. Men vi kan ikke altid på hjemmesiden følge med i de ændringer kommunen kommer med. Så for nærmere regler for de enkelte ordninger skal du tjekke på kommunens hjemmeside. Hvis du er i tvivl så spørg i bestyrelsen.
Pap og karton - og KUN pap og karton - skal i papcontainerne på standpladsen ved Nordbyvej. Kasser skal klappes sammen/skæres op så de ikke fylder for meget. Vådt eller snasket pap skal smides i restaffald.
OBS: IKKE til flamingo eller papir.
Se mere om pap og karton på kommunens hjemmeside.
Papir skal i papircontainerne på h.h.v. Søndervigvej, Slotsherrensvej og Nordbyvej. Kun til rent og tørt papir (Aviser, ugeblade, reklamer, kuverter, telefonbøger, kontorpapir, bøger, tryksager og skrivepapir).
OBS: Gavepapir skal i restaffald.
Se mere om papir på kommunens hjemmeside.
Containere er opstillet på Søndervigvej, Slotsherrensvej og Nordbyvej. Sørg for at plast, mad- og drikkekartoner er tømt så godt som muligt for indhold. Skyl evt. i koldt vand eller det sidste hold opvaskevand. Alm. rent pap og karton skal i papbeholderne.
OBS: INGEN PVC, flamingo, sammensatte produkter eller pizzabakker i denne beholder. Bionedbrydelige poser og bioposer må IKKE kommes i beholderne.
Se mere om mad- og drikkekartoner på kommunens hjemmeside
Se mere om plast på kommunens hjemmeside
Container er opstillet Nordbyvej ved gavlen mod garagerne. Alternativt kan glascontainerne ved Netto på Slotsherrensvej benyttes.
Glasflaskerne skal være tømte og emballageglas tømt så godt som muligt for madrester. Skyl evt. i koldt vand eller det sidste hold opvaskevand. Undgå støj ved kun at aflevere glas om dagen.
OBS: Ikke til porcelæn, stentøj, vindues- eller medicinglas.
Se mere om glas på kommunens hjemmeside.
Containere til SMÅT metal er opstillet på Søndervigvej, Slotsherrensvej og Nordbyvej. Alle former for småt metal, fx gryder, pander, søm, kapsler og dåser. Metalemballageaffald skal være tømt så godt som muligt. Skyl evt. emballager der har indeholdt mad i koldt vand eller det sidste hold opvaskevand.
Stort metal skal på storskraldspladsen.
Se mere om metal på kommunens hjemmeside.
Mindre elektronikaffald og elartikler skal i elektronikcontainere med på standpladserne. F.eks. mobiltelefoner, opladere, boremaskiner, stavblendere, ledninger, stikdåser og produkter med indbygget elektronik som fx legetøj og som er af en størrelse så det kan være i beholderen.
Større elektronik- og elapparater - herunder hårde hvidevarer - anbringes på indsamlingspladsen i forlængelse af garagerne på Nordbyvej. Der er specielle krav til til håndtering og efterfølgende behandling og derfor er det vigtigt, at disse ting ikke bliver blandet med det øvrige skrald på pladsen.
Se mere om elektronik og elartikler på kommunens hjemmeside.
Der er beholdere til batteriindsamling på alle standpladser.
Det er en container til madaffald ved hver standplads. Husk at du skal binde knude på dem for at minimere lugtgenerne. Er dit madaffald meget vådt, kan det være en god idé at bruge 2 poser.
Du behøver nu ikke længere bestille bioposer via kommunens hjemmeside eller hente dem på biblioteket eller genbrugsstationen.
Kommunen har nemlig opstillet en stander hos os, hvor vi kan hente bioposer. Og der er også mulighed for at hente kurv eller holder, hvis man mangler det. Standeren er centralt placeret på affaldspladsen ved Slotsherrensvej 145.
Kommunen sørger for genopfyldning efter behov.
OBS:
Tag kun én rulle poser ad gangen.
Bioposerne har nemlig begrænset lagerholdbarhed. Maks. 12 måneder fra produktion. Produktionsugen er trykt på poserne.
Bioposerne er KUN til madaffald.
Har du bioposer, der er blevet for gamle og møre, skal du komme dem i restaffald. Bioposeplasten kan nemlig ikke genbruges og må derfor ikke kommes i beholderne til plast/mad- og drikkevarekartoner.
IKKE til dyrestrøelse, potteplanter, jord eller lign..
Se mere om madaffald på kommunens hjemmeside.
Restaffald er det affald, der er tilbage, når man har sorteret andet fra jf. de givne anvisninger og vejledninger. Der er containere på hver standplads.
Se mere om restaffald på kommunens hjemmeside.
Der står 3 grønne containere til haveaffald på standpladsen ved Nordbyvej. Til planter og plantedele og mindre grene m.m. fra træbeskæring, som stammer fra vedligeholdelse af ejendommens have. Også til potteplanter.
OBS: IKKE til urtepotter m.v.
Se mere om haveaffald på kommunens hjemmeside.
Stort indbo
Anbringes på indsamlingspladsen i forlængelse af garagerne på Nordbyvej.
Se mere om stort inbo på kommunens hjemmeside.
Indendørs træ
Anbringes på indsamlingspladsen i forlængelse af garagerne på Nordbyvej.
Se mere om indendørs træ på kommunens hjemmeside.
Tekstilaffald
Vi får ikke egne beholdere til tekstilaffald. I stedet skal man benytte kommunens genbrugspladser eller på et af de sorteringfspunkter kommunen har opstillet. De to nærmeste sorteringspunkter med ”Tekstilaffald” er:
Obs: Hvis tøjet stadig er brugbart, så aflever det til genbrug, så andre kan få glæde af det. Kun hvis der er i stykker, skal det sorteres som tekstilaffald, som dog stadig skal afleveres vasket, tørt og i poser med knude på.
Se mere om tekstilaffald på kommunens hjemmeside.
Fraktionen "Storskrald" er udgået og erstattet af to nye fraktioner "Stort indbo" og "Indendørs træ" - Se ovenfor.
Der er ingen indsamlingsordninger for disse typer affald. Du skal selv sørge for at aflevere det på en af kommunens genbrugsstationer.
Byggeaffald skal man selv aflevere på en af kommunens genbrugsstationer.
Kommunens sorteringsguide for affald
På kommunens sorteringsguide kan du finde ud af, hvad du skal gøre med dit affald – Indtast det affald du vil af med. Du kan fx skrive "kaffekapsler"eller "batterier".